Jeansbulle

Jag liftade mycket mellan Skara och Göteborg, innan jag flyttade ner. Det var de gånger jag inte hade råd med bussen, men inte klarade av rent mentalt att vara i Skara en helg.   

Att lifta var en frihetskänsla och ett äventyr. Jag fick chansen att fly från Skara, till – för mig på den tiden stora staden – Göteborg. Dessutom var det gratis, och jag kunde samtidigt stå och drömma om att det kanske kom en Prince Charming i en bil som plockade upp mig och så drog vi iväg någonstans där vi levde lyckliga i alla våra dagar. Det hände såklart aldrig.

Idag skulle jag inte våga lifta (och ingen skulle antagligen aldrig plocka upp någon heller, tiderna förändras ju), men när man är 16 år så är ju inget farligt. I alla fall så var det så för mig. Förutom i skolan då. Där var allt farligt.

Det enkla med det hela var att ta sig ner till Göteborg. Bra väg att stå vid, där utanför Skara. Mycket trafik och bred vägren som gjorde det enkelt för bilister att stanna. Problemet var hem från Göteborg. Att ställa sig på vägen vid gasklockan, var lika med noll chans att få lift. Först stadstrafik, som sedan övergick till motorväg. Så det slutade flera gånger med att jag fick ringa hem och säga att jag inte kunde komma hem. Eftersom jag nästan aldrig berättade att jag liftat ner till Göteborg, så blev den nyheten för mina föräldrar sällan goda. Så då fick de ta bilen ner och hämta mig. Problem solved, tänkte jag, och gjorde samma sak igen. Stackars mamma och pappa, vad det fick stå ut med mycket.

Det närmaste en Prince Charming jag kom det, var en gång när jag återigen försökte lifta till Göteborg. Det var en sommardag, sent på eftermiddagen, och jag stod säkert i någon timme för att få lift uppe vid E20, utanför Skara. Till slut fick jag det, men han som körde skulle bara till Vårgårda, men jag fick gärna åka med dit, så kunde jag fortsätta lifta från den bensinmack som var där utmed E 20an. Jag åkte med dit, och sedan kände jag att nu blev klockan mycket, fick jag lift då, så skulle jag antagligen inte vara i Göteborg förrän sent, och jag hade inte någon att bo hos. Det var kanske inte så genomtänkt resa, kände jag trots allt.  

Så jag bytte sida på vägen och började lifta hemåt igen. Det kändes ganska okej ändå, denna lilla resa hade ju varit ett äventyr i sig, och känslan av att få bestämma själv vad jag ville göra var skön. Ganska snart så stannade en bil. En stor fet jeep-liknande bil var det som stannade. Såg dyr ut. Jag öppnade passagerardörren och tittade in. Där satt en kille som kanske var 25 år. Jag var vid den här tiden runt 16 år, så killen bakom ratten vad ju väldigt gammal i mina ögon. Men inte på något sätt oattraktiv, för den sakens skull. Lite halvlångt hår, med en snygg modern frisyr a la Christer Sandelin, med blekta slingor i håret för att få den där artificiella solkyssta känslan.  

”Hej, vart skall du” frågade jag.  

”Till Skara”, svarade han.  

Oj finns det så snygga killar i Skara tänkte jag, och sa att jag gärna åkte med. Det fick jag, så jag hoppade in. Fastän jag fortfarande var oskuld, så kändes stämningen i bilen väldigt sexuellt laddad, troligtvis bara från mitt håll. Kanske var det något i luften, eller så var det bara mina tonårshormoner som fått frispel. Killen hade ett par avklippta jeans, väldigt korta, med en enorm bula som gjorde att jag satt som en solmogen tomat i ansiktet hela resan. Oj vad jag gärna hade klämt på den bulan, minns jag att jag tänkte då! Men jag vågade så klart inte, fast jag tyckte att ha skrevade något väldigt där han satt, han försökte absolut inte dölja paketet, snarare tvärtom så ville han väldigt gärna att jag skulle se. Eller så var det bara en man som led av den numer så kallade Manspread-sjukdomen.   

Hade jag varit lite äldre, så kanske något hade hänt, vem vet. Hade han frågat mig om jag ville ha sex med honom i bilen hade jag haft det utan att tveka. Herregud, när jag var 16 så fanns det ju inget hellre jag ville på jorden än att bli av med oskulden. Men han var schysst och släppte av mig i Skara och jag såg honom aldrig mer igen. Alldeles uppeldad av mitt busiga liftäventyr som kunnat slutat med sex (i min fantasi), så gick jag hem. Den natten drömde jag förbjudna drömmar om min liftare och hans stora jeansbulle. 

1 svar på ”Jeansbulle”

Lämna en kommentar