Personen bakom blogen

Jag är en kille som föddes i Skara, och som flyttade till Göteborg 1988. Jag föddes 1971. 1985 trodde jag inte att jag skulle bli 30. Men nu är det ett annat millennium och uppenbarligen lever jag fortfarande. Bor med en en man sedan 2004 och ångrar inte en dag att jag flyttade. Varken från skara, eller ihop med honom.

Jag har jobbat med det mesta. Städare, diskare, butiksbiträde, webbmaster, DJ, dragartist, designer, utvecklare, hiv-testare, äggpackare, produktägare. Listan kan göras längre, men jag skall inte tråka ut dig redan på den här sidan. De jobb jag trivts bäst med är där jag får jobba med människor. Att hjälpa till, att få andra att må bra eller känna sig sedda.

Mitt liv har varit rätt brokigt. Jag har letat efter svar på mycket, hoppats att någon annan skall hjälpa mig. Men har insett att det är bara jag själv som kan få mig att förstå livet. Eller bara acceptera att livet är en gåta.

Musiken har alltid hjälpt mig att leva. Överleva. Få tröst hos. Identifiera mig med. Utan musik är jag ganska lost.

Min blogg har jag för att skriva av mig, tömma hjärnan på tankar och reda ut dem. Kanske kan de vara av intresse för någon annan också. Mitt första inlägg hittar du här. Du får såklart gärna kommentera inläggen, det skulle vara kul att läsa vad du tycker om dem.

Så var det ju det där med namnet Zbornak? Var kommer det ifrån? Det enkla svaret vore att säga, läs min blogg, men kan ju hinta om att det är taget från (en av mina favoritserier) The Golden Girls. After all, I am a friend of Dorothy, aren´t I?

Kram,
Jonas

Selfie av Jonas Kullberg (Mr Zbornak)

PS: Letar ni kul musik på Spotify? Jag har för många spellistor där än som egentligen är sunt. Kolla in Zbornak på Spotify.